تاکنون نسل های مختلفی از محافظ های گوریلا گلس معرفی شده اند. بدیهی است که هر نسل باید بهتر از نسل قبلی باشد، اما نکته جالبی در مورد فناوری گوریلا گلس وجود دارد. اگرچه نسل‌های جدید نسبت به نسل‌های قبلی خود قوی‌تر هستند، اما از آنجایی که بیشتر شیشه در معرض حرارت و فشار قرار می‌گیرد، مقاومت آن در برابر خط و خش کاهش می‌یابد، در حالی که مقاومت در برابر شکستگی افزایش می‌یابد، مقاومت خود را در برابر خراش از دست می‌دهد.

به عنوان مثال، برخلاف ادعای کورنینگ مبنی بر اینکه گوریلا گلس 5 5 برابر بهتر یا برابر با گوریلا گلس 3 است، برخی از آزمایشات نشان می دهد که گوریلا گلس 3 کمتر از گوریلا گلس 5 خش می زند. در ادامه با خبر بیست و سی همراه باشید.

گوریلا گلس 1

اولین مدل گوریلا گلس در سال 2005 آماده عرضه شد و در سال 2006 وارد بازار شد، اما اولین حضور عمده این برند در بازار در همان زمان آیفون بود. اپل محصول انقلابی خود را در سال 2007 روانه بازار کرد و به درخواست این شرکت، Corning Gorilla Glass 1 را برای آیفون 1 با ضخامت 1.5 میلی متر تولید کرد. صفحه نمایش دارای روکش اولئوفوبیک است که اثر انگشت و لک را کاهش می دهد. نسل اول برای 250 دستگاه الکترونیکی دیگر به جز آیفون عرضه شد.

گوریلا گلس 2

در سال 2012، کورنینگ گوریلا گلس 2 را در نمایشگاه CES معرفی کرد. مقاومت این نسل همانند نسل اول بود اما تغییر اصلی در قسمت ضخامت بود. نسل دوم 20 درصد باریکتر از نسل اول بود. در آزمایشات آزمایشگاهی، گوریلا گلس 2 توانست تا 50 کیلوگرم فشار را بدون هیچ آسیبی تحمل کند. در همان سال، گوریلا گلس بر روی 600 میلیون دستگاه مختلف استفاده شد. از آنجایی که این مدل از نسل اول کوچکتر بود، سازندگان توانستند تلفن های همراه سبک تر و نازک تری بسازند. Nexus 4 و Samsung Galaxy S3 از Gorilla Glass 2 استفاده کردند.

گوریلا گلس 3

برخلاف دو مدل اول که کورنینگ ضخامت آنها را قابل کنترل نگه داشت، گوریلا گلس 3 دوام بیشتری دارد. این نسل همچنین فناوری NDR یا Native Damage Resistance را معرفی کرد. این فناوری شیشه را در برابر خراش های عمیق مقاوم می کند. طبق گفته سازنده، گوریلا گلس 3 35 درصد خراش های سطحی را کاهش می دهد. کورنینگ به لطف فرآیندهای جدید در خط تولید خود توانست مقاومت گوریلا گلس 3 را نسبت به مدل های قبلی سه برابر کند. این نسل در نمایشگاه CES 2013 عرضه شد و توسط گوشی های گلکسی اس 4، موتو جی و موتو ایکس استفاده می شود.

گوریلا گلس 4

در سال 2014، کورنینگ مدل جدیدی را با رویکردی متفاوت معرفی کرد. این شرکت در یکی از مطالعات خود دریافت که 70 درصد آسیب های صفحه نمایش گوشی به دلیل افت است و به همین دلیل Corning روی تقویت شیشه سرمایه گذاری کرد. گوریلا گلس 4 با تاکید بر مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع معرفی شد. نسل چهارم دو برابر نسل قبلی دوام دارد. این نسخه توسط مدل های گلکسی نوت 5 و زنفون 2 استفاده می شود.

گوریلا گلس 5

نسل پنجم گوریلا گلس در سال 2016 عرضه شد. به کاهش آسیب های ناشی از سقوط توجه زیادی شده و مقاومت آن نسبت به نسل قبل چهار برابر شده است. طبق ادعای Corning، گوریلا گلس 5 پس از انداختن از ارتفاع 1.6 متری روشن خواهد ماند. همچنین مقاومت در برابر خراش را افزایش داده است. گلکسی نوت 20 از این نسل استفاده می کرد. همچنین در سال 2016، Corning اولین محصول پوشیدنی خود را با نام Gorilla Glass SR+ معرفی کرد.

گوریلا گلس 6

گوریلا گلس 6 که در ژوئیه 2018 عرضه شد، یک گام بزرگ رو به جلو نسبت به نسل پنجم بود. کورنینگ در زمان عرضه گفت که نسل جدید می تواند پانزده سقوط متوالی را روی سطح سخت از ارتفاع یک متری تحمل کند. این مدل دو برابر قدرتمندتر از نسل پنجم بود و هنوز در سال 2021 مورد استفاده قرار می گیرد.

گوریلا گلس DX و DX+

این مدل که همزمان با نسل ششم معرفی شد برای ساعت های هوشمند طراحی شد. این مدل علاوه بر مقاومت در برابر خط و خش و دوام بسیار بالا، از طریق فناوری ضد تابش نور، شفافیت بالایی در زیر نور خورشید داشت.

گوریل گلس ویکتوریا

در ژوئیه 2020، Corning با معرفی Gorilla Glass Victus، آخرین نسخه گوریلا گلس را برای گوشی های هوشمند، تبلت ها و ابزارهای پوشیدنی منتشر کرد. به گفته سازنده، این مدل می تواند در برابر سقوط از ارتفاع 2 متری محافظت کند. همچنین نسبت به نسل قبلی چهار برابر در برابر خط و خش مقاوم است.

معایب گوریلا گلس

زمانی که شیشه معمولی تحت فشار و ضربه فراتر از حد مجاز قرار می گیرد. شیشه می شکند یا قسمت هایی از شیشه پس از جدا شدن فرو می ریزد و ترک می خورد. بر خلاف شیشه معمولی، اگر ورق گوریلا گلس تحت فشار و ضربه قرار گیرد، فشار و ضربه در تمام سطح پخش می شود. زیرا همانطور که در بخش ساختار توضیح داده شد فاصله بین مولکول ها در گوریلا گلس کمتر است.

این امر باعث می شود که آسیب ناشی از ضربه و فشار روی سطح وسیعی پخش شود و در نتیجه نواحی نزدیک محل ضربه و یا حتی کل سطح کاغذ به شدت آسیب ببینند. مورد دیگر این است که شیشه های سکوریت شده بر خلاف شیشه های معمولی در هنگام آسیب می شکند و به همین دلیل میزان آسیب زیاد بوده و تعمیر آن بسیار سخت یا غیر ممکن خواهد بود.

یکی دیگر از نکات منفی گوریلا گلس، ضعف لبه ها نسبت به سایر قسمت های ورق است. همچنین آسیب به این نواحی باعث سرایت استرس به نواحی دیگر می شود، بنابراین بهتر است لبه گوریلا گلس را با دقت محافظت کنید. بهترین راه برای محافظت از لبه شیشه استفاده از قاب گوشی است. این درختان تمام قسمت های شیشه را می پوشانند.

وجود پوشش محافظ گوریلا گلس در چند سال گذشته آسیب کمتری به گوشی ها وارد کرده و این موضوع تاثیر اقتصادی زیادی داشته است. صفحه نمایش را تغییر می دهد، اما اکنون اگر گوشی شما با گوریلا گلس 4 یا بالاتر پوشانده شود، این اتفاق کمتر می افتد و صفحه نمایش شما همیشه محافظت می شود، اما به خاطر داشته باشید که دیگر نباید با پشتیبانی از گوریلا گلس از گوشی خود مراقبت کنید. و پیشنهاد ما از شما می خواهیم تا حد امکان از سر خوردن گوشی خودداری کنید. به همین دلیل متقاضیان گوشی علاوه بر خرید گلس، توجه ویژه ای به داشتن این قابلیت در گوشی خود دارند.

تفاوت گوریلا گلس 3 و 4

گوریلا گلس نسل سوم می تواند از خط و خش و فرورفتگی جلوگیری کند، حتی اگر جسم تیز را روی آن بکشید، بدنه خط سقوط نمی کند، اما نسل چهارم علاوه بر مقاومت بسیار بیشتر، از افتادن گوشی نیز محافظت می کند.

تفاوت گوریلا گلس 5 و 3

همانطور که گفتم نسل سوم گوریلا گلس تنها می توانست از خط و خش روی گوشی شما جلوگیری کند و از شر گوشی های مقاوم در برابر خش خلاص شود، اما مشکل بسیاری از کاربران این بود که اگر گوشی آن ها از روی میز یا ارتفاع آن حدود 1 متر بود، احتمال شکسته شدن صفحه نمایش وجود داشت و کورنینگ با تولید نسل پنجم این مشکل را حل کرد.

تفاوت گوریلا گلس 5 و 6

هر دو نسل 5 و 6 می توانند گوشی را در برابر پرتاب شدن از ارتفاع یک متری محافظت کنند، اما تکرار این کار آسیب جدی به سخت افزار وارد می کند و گوریلا گلس 5 نمی تواند محافظت دائمی داشته باشد و ممکن است به زمین بیفتد. بعد از مدتی زمین تغذیه مکرر توانایی خود را از دست می دهد، در مقابل گوریلا گلس 6 این ضعف را ندارد و می تواند گوشی و حتی اجزای داخلی آن را برای مدت طولانی از سقوط از ارتفاع محافظت کند.

نتیجه

اگرچه گوریلا گلس از صفحه نمایش گوشی در برابر افتادن محافظت می کند، اما به این معنی نیست که گوشی های موبایل ضد ضربه هستند. افرادی که حجم کار سنگینی دارند و هر روز به گوشی، ساعت هوشمند یا تبلت خود آسیب می رسانند، هنگام خرید این دستگاه ها، باید شیشه گوریلا گلس را در نظر بگیرند.

 

سایت منبع