از آنجایی که زندگی در یک خانه خصوصی گران است، زندگی در آپارتمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این تفاوت که در یک خانه شخصی مالکیت کلی وجود دارد، در یک آپارتمان برخی از قسمت ها مشترک است و مالکیت ندارد، اما همه ساکنان هزینه آن را پرداخت می کنند. چیزهای زیادی وجود دارد که باید در مورد تقسیم هزینه های آپارتمان بدانید. مثلا هزینه ساختمان چقدر است؟ فلسفه خرج کردن چیست؟ چگونه هزینه ساخت را محاسبه کنیم؟ در چه شرایطی هیچ هزینه ای پرداخت نمی کنیم؟

هزینه های ساختمان

قسمت های مشترک آپارتمان شامل زمین، پشت بام، ورودی و خروجی، راهرو، پنجره و راهرو، آسانسور، ورودی، پارکینگ اصلی یا فرعی، آسانسور، موتورخانه، امکانات مشترک آپارتمان، انشعابات مشترک در حیاط یا راهرو، حیاط پذیرایی و باغ عمومی طبق ضوابط مالکیت آپارتمان ساکنین ساختمان می توانند مانند قبل از اجتماع و مشاعات مذکور استفاده کنند. این بدان معناست که آنها حق ندارند از خود لذت ببرند تا باعث ناراحتی دیگران شوند.

برای مثال هیچ واحدی نباید ملک خود را در حیاط، پارکینگ، راهرو یا سقف مشترک قرار دهد.

ساکنین حق مالکیت ملک مشاع را ندارند و نمی توانند آن را به دیگران واگذار یا بفروشند. در این شرایط در صورت توافق همه ساکنان می توان برخی از مناطق مشترک را اجاره یا فروخت. در حوزه فروش بحث مالکیت مطرح است و همه مالکان در این مورد تصمیم می گیرند. ساکنان نمی توانند وسایل، حیوانات خانگی، زباله یا سایر وسایل خود را در قسمت های مشترک ساختمان بگذارند.

همچنین تغییرات پلان و نمای ساختمان و تغییرات و تعمیرات داخلی آن در صورت لزوم باید با رضایت ساکنین انجام شود. استفاده از قسمت های مشترک ساختمان مانند برق، آب، گاز طبیعی و ... ممنوع است و در برخی موارد که استفاده از قسمت مشترک ضروری است باید با نظر همه ساکنین باشد.

هزینه های استفاده از ساختمان چقدر است؟

همانطور که گفتیم تمام ساختمان های آپارتمانی که چند خانواده در آن زندگی می کنند دارای قسمت های مشترک هستند و هر کدام هزینه های جداگانه ای دارند. در واقع هزینه های جاری ساختمان هزینه هایی است که برای قسمت های مشترک یک آپارتمان پرداخت می شود. به عنوان مثال یکی از هزینه های جاری ساختمان هزینه نظافت راه پله می باشد. برخی از هزینه های کلی ساخت در زیر ذکر شده است.

هزینه های عادی ساخت و ساز برای آب، برق و گاز

در مورد هزینه های ساخت و ساز به خصوص مواردی مانند آب، گاز و برق، فرض کنیم که خانه های قدیمی دارای کنتور مرکزی بوده و هر واحد براساس توافق نامه، هزینه ای پرداخت می کرده است. این در حالی است که در ساختمان های جدید، هر گره یک کنتور مجزا تعبیه شده است و هر فرد بر اساس قبض خود پرداخت می کند.

در اکثر ساختمان‌های جدید معمولا نوع دوم ساخته می‌شود، اما در برخی از ساختمان‌ها شیرهای آب معمولی در ایستگاه یا پیلوت برای شستشوی اتومبیل یا فرش و سایر موارد ضروری تعبیه می‌شود. در چنین مواقعی باید هزینه استفاده از این لوله بین ساکنین تقسیم شود. این هزینه ها با هم در نظر گرفته می شوند. در مورد گاز یا برق نیز چنین تعبیری وجود دارد.

هزینه عایق کاری سقف

آنچه در قانون تملک آپارتمان ها و ماده 4 این قانون آمده است، می گوید: «سهم هر یک از مالکان قسمت های خصوصی در هزینه قسمت های مشترک به نسبت مساحت قسمت خصوصی به نسبت مساحت قسمت مشترک است. مساحت کل قسمتهای خصوصی کل ساختمان به استثنای مواردی که در این قانون پیش بینی شده یا نحوه تقسیم حقوق و تعهدات و هزینه های دیگری در قرارداد مالکیت پیش بینی شده باشد. این بدان معناست که هزینه قسمت های مشترک به نسبت مالکیت قسمت خصوصی محاسبه می شود و باید بر اساس آن پرداخت کند، در مورد ایزوگام سقف باید گفت که سقف و هزینه های آن تنها مربوط به بالاترین نیست. واحد، بلکه برای مابقی ساختمان نیز هزینه هایی داشته باشد.حق استفاده از سقف منحصراً برای مستاجر خاصی نیست و بین مستاجرین مشترک است.

هزینه آپارتمان

مالکان آپارتمان باید هزینه های مشترک و مستمری را که برای قسمت های مشترک ساختمان ضروری است مانند آب، برق، گازوئیل، گاز و ... بپردازند. هزینه هایی مانند هزینه تسهیلات، سرایدار، سرایدار، حقوق هیئت مدیره و غیره قابل پرداخت نیست یا بستگی به منطقه اتصال دارد و خرید خانه در یوسف آباد تهران بسیار مهم است برای این منطقه از تهران.

پرداخت هزینه آپارتمان توسط صاحبخانه یا مستاجر بستگی به قرارداد بین آنها دارد. در صورت امتناع موجر از پرداخت طبق قرارداد، مستاجر می تواند آن را از اجاره بها کسر کند. در صورت امتناع مستاجر از پرداخت، هیئت مدیره حق دارد برای دریافت آن با صاحبخانه تماس بگیرد. هیئت مدیره همچنین می تواند از مالکان آپارتمان به عنوان هزینه گردان دریافت کند.

مدیریت

مدیر آپارتمان مسئولیت نگهداری و مدیریت ساختمان را بر عهده دارد و تصمیمات مجمع عمومی را اجرا می کند. مناطقی از آپارتمان که همه صاحبان خانه حق استفاده از آن را دارند عبارتند از:

  • زمین زیرزمینی
  • امکانات بخش مشترک
  • انبار عمومی ساختمان
  • اتاق سرایداری
  • آسانسور
  • امکانات مرتبط با پله
  • تجهیزات روشنایی
  • لوازم ایمنی
  • نمای بیرونی ساختمان و محوطه ساختمان
  • باغ ها و پارک های عمومی
  • پله های ورودی پشت بام و پله های ایمنی

جمع بندی

برای تفکیک هزینه های آپارتمان ها باید بدانیم چه هزینه هایی داریم و چگونه آنها را محاسبه کنیم. در این مقاله از خبر بیست و سی با هزینه های عمومی، نحوه تخصیص و محاسبه آن آشنا شدید. بهتر است بدانید که این هزینه ها به نفع ساکنان و آسایش آنها از قسمت های مشترک آپارتمان استفاده می شود. قانون خرید آپارتمان نیز این هزینه ها را تعریف و حمایت قانونی می کند. آیین نامه اجرایی این قانون هزینه های مشترک را با جزئیات بیشتری در نظر گرفته و حتی ضمانت هایی برای اجرای آنها تعریف می کند.

 

منبع: parisattitude